Samarbejde med Københavns kommune

I 2021 blev den gamle skole digitaliseret på Københavns kommunes anmodning, som led i forberedelserne til ombygningen til et kulturhus.

Ombygningen af Brønshøj gamle skole til et nyt kulturhus er i fuld gang, og det lover at blive et sted fyldt med liv og aktiviteter på tværs af generationer. Med fokus på fællesskaber og en grøn dagsorden vil det kommende kulturhus være et knudepunkt for kulturaktiviteter, koncerter, foreningsliv og værksteder.

Selvom den gamle skolebygning gennemgår en forvandling, vil man stadig kunne mærke dens historie og ånd. Genbrug spiller en vigtig rolle i ombygningen, hvor man bevarer elementer fra den gamle skole for at fastholde dens karakter.

Den tidligere gymnastiksal bliver omdannet til en børnevenlig café, hvor man stadig kan se spor fra fortiden såsom bomme og gamle ribber. Gangene bevares med deres gamle skolehåndvaske, som nu vil tjene som vandstationer til de besøgende på vej til forskellige aktiviteter som yoga, musikundervisning eller møder.

Kulturhuset vil balancere mellem fortidens arv som skole og fremtidens visioner om et grønt og levende fællesskab. Dets design og farvevalg vil afspejle denne balance og invitere besøgende til at udforske forskellige rum og oplevelser, der inspirerer til fordybelse og samvær. Alt i alt lover det nye kulturhus at blive et centralt samlingssted, hvor tanker, oplevelser og fællesskaber kan trives og vokse.

Brønshøj Gamle Skole